Veelgestelde vragen

Sommige vragen komen nou eenmaal vaker voor dan andere. We hebben de meest voorkomende verzameld en voor je op een rijtje gezet.

Algemeen
Wat is booq Personeelplanner?

booq Personeelsplanning is onderdeel van booq: een alles-in-één platform voor ondernemers, ontwikkel door Eijsink. Onderneem je met booq dan vind je alle gewenste functionaliteiten in één totaaloplossing. Werk je met de Personeelsplanning, dan heb je daarnaast de mogelijkheid tot een flexibel pakket aan booq-bricks dat meegroeit met jouw bedrijf.

Sluiten
Waarom moet ik voor jullie kiezen?

Het concept van booq Personeelsplanner is onstaan vanuit de wens om een gebruiksvriendelijke en toegankelijke personeelsplanningssoftware te bieden. Alles wat je nodig hebt bevindt zich binnen een paar klikken met je muis of een enkele touch.

Sluiten
Welke koppelingen zijn er mogelijk?

Zoek je een koppeling met je personeels- en salarisadministratie, dan zijn er met Personeelsplanner talloze koppelingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan salarispakketten zoals AFAS, ADP, Nmbrs en Loket. Ook is er een koppeling met booq Tafelreservering die reserveringen in je planning inzichtelijk maakt, waardoor je nóg efficiënter kunt plannen. Gebruik je een ander pakket, dan kun je het beste contact met ons opnemen om de mogelijkheden voor je specifieke wensen te bespreken.

Sluiten
Kan ik ook op mobiel of tablet met de Personeelsplanner werken?

Voor de booq Personeelsplanner heb je geen ingewikkelde hardware nodig. De Personeelsplanner-app werkt op een laptop, tablet of smartphone. Het handige dashboard is op elk device even overzichtelijk dankzij de duidelijke prestatiemeters. Ook medewerkers kunnen via de app het rooster inzien en hun beschikbaarheid doorgeven.

Sluiten
Hoe zit het met systeemupdates?

Updates zijn noodzakelijk om het systeem up-to-date en veilig te houden. Gelukkig hoef je zelf geen updates te doen. Dat doen wij namelijk voor je, zonder dat je er iets van merkt.

Sluiten
Hoe zit met informatievewerking en - beveiliging (in lijn met AVG)?

De veiligheid van jouw gegevens (en die van je medewerkers) is voor ons van het allergrootste belang. Wij zijn altijd bezig met het beveiligen en verbeteren van onze processen. De booq Personeelsplanner is dan ook gecertificeerd volgens de nieuwste internationale normeringen voor databeveiliging en kwaliteitsmanagement; we zijn onder meer in het bezit van een ISO 27001:2013 en ISO 9001:2015 certificering. Verder slaat onze tijdregistratieklok met vingerscan bijvoorbeeld géén vingerafdrukken op, maar zet deze slechts enkele kenmerken om in een cijfercode waaruit nooit meer een afdruk kan worden gereconstrueerd.

Omdat de regelgeving omtrent AVG steeds strenger wordt nageleefd en er jurisprudentie ontstaat inzake het gebruik van de vingerscan, adviseren wij vanaf heden een pas of tag te gebruiken voor het in- en uitklokken van medewerkers. Lees hier verder.

Sluiten
Op welke telefoons draait de app?

De app draait op elke recente (vanaf 2017) telefoon die minimaal op iOS 11 of Android 5.0 draait. De 'oudste' Apple-telefoons die wij ondersteunen zijn de iPhone SE en 5s. Voor de populairste Android-telefoon geldt dat de Samsung Galaxy S5 het oudste model is waarvoor we ondersteuning bieden.

Sluiten
Bieden jullie trainingen aan om meer te leren over het werken met en de features van booq Personeelsplanner?

Jazeker! Onze consultants organiseren regelmatig basis-en verdiepingstrainingen. Live, interactief en met genoeg ruimte om vragen te stellen. Meer informatie over onze basis- en verdiepingstraining kun je hier vinden.

Sluiten
Personeelsplanning
Hoe deel ik het rooster met mijn medewerkers?

Is je planning klaar, dan deel je deze met één klik met je medewerkers via de Personeelsplanner-app. Alle ingeplande medewerkers krijgen een push-notificatie op hun telefoon. Iedereen weet zo wanneer hij of zij moet werken.

Sluiten
Welke rapportages kan ik in het dashboard bekijken?

Het dashboard bevat een snelle weergave van je omzet, personeelskosten en het personeelscijfer. De gerealiseerde personeelskosten werken op basis van geaccordeerde uren. Het personeelscijfer wordt samengesteld uit de omzet en personeelskosten. Heb je een realtime kassakoppeling? Dan heb je de beschikking over de dagweergave waar je per uur kan zien wat er omgezet wordt en wordt uitgegeven aan personeel. Als je geen kassakoppeling hebt, dan beschik je over de week- en maandweergave.

Sluiten
Welke data is in het Personeelsdossier inzichtelijk?

Naast de basisgegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) en foto kan je in het personeelsdossier zien wanneer een medewerker voor het laatst is ingelogd op de Personeelsplanner. Verder kan je documenten uploaden, een overzicht van de uren inzien of de beschikbaarheid en zijn of haar diensten. Ook kan je ziekmeldingen invoeren en verlofuren.

Sluiten
Kan ik verschillende beheerdersrechten aan mijn medewerkers toekennen?

In het onderdeel permissies kan je rechten aan een medewerker toekunnen. Voorbeelden hiervan zijn: nieuwsbrieven maken, verlof behandelen of medewerkersportaal beheren. Meerdere rechten zijn toe te kennen op enkele afdelingen of functies, zodat een beheerder ook enkel van zijn of haar afdeling roosters mag maken of bijvoorbeeld uren mag registreren.

Sluiten
Urenregistratie
Hoe werkt de tijdregistratieklok?

Met de tijdregistratieklok kunnen je werknemers zelf in- en uitklokken. Eenmalig registreren de werknemers hun vingerafdruk, met een pas of tag. Als deze vervolgens gescand wordt, wordt de werknemer door het systeem herkend. (Overigens slaat de software géén vingerafdrukken op, maar slechts enkele kenmerken als unieke cijfercode.) Voor elke medewerker is de inlog uniek, er kan dus geen misbruik worden gemaakt van het systeem. Veilig en snel!

Sluiten