Bakkerij Nollen

Een heerlijke geur en een supervriendelijk ontvangst: bij Bakkerij Nollen is het lekker binnenkomen. Al bijna 100 jaar bakken ze hier op ambachtelijke wijze de heerlijkste broden, beschuiten, gebak, hartige snacks, koeken en nog veel meer. Voor hun eigen winkels én talloze supermarkten en horecazaken. “Onze bakkers staan gewoon nog echt met hun handen in het deeg en het deeg krijgt rustig de tijd om te rijzen. En dat proef je!”

Vincent Nollen geeft al heel wat jaar leiding aan het bedrijf dat zijn opa en oma in 1921 begonnen. Projectmanager Marieke Mijnen vertelt: “we zijn enorm aan het groeien en professionaliseren. Eind 2018 is onze productieruimte verdubbeld. De nieuwe hal is volledig ingericht om op ambachtelijke wijze banket te maken. Mét speciale oliebollenstraat met supersonische afzuiginstallatie waar we wel 5000 oliebollen per uur kunnen bakken. De ruimte achter de winkel in Hengevelde – waar eerder het banket werd gemaakt – is getransformeerd tot chocolade-atelier, zodat het team hier onder leiding van chocolatier Hans Hulshof ‘kan toveren met chocolade’. In het voorjaar van 2019 staat de teller op 11 winkels in Twente, de Achterhoek en Deventer. We zijn nog steeds een echte ambachtelijke bakkerij waarin alles op traditionele wijze wordt gemaakt van de puurste ingrediënten, maar wel een hele grote!”

Lekker werken

“Dat betekent dat we de juiste mensen moeten hebben voor de bakkerij én de winkels”, aldus HRM-medewerker Sharon Keizer. De winkels onderscheiden zich niet alleen door de ambachtelijke producten en prachtige inrichting, maar ook door de productkennis en klantgerichtheid van de medewerkers. "We merken dat collega's het fijnst en lekkerst hun werk kunnen doen als processen soepel verlopen. Als ze zich geen zorgen hoeven te maken over urenregistratie en verloning en bijvoorbeeld eenvoudig verlof kunnen aanvragen." Daarom koos Nollen een aantal jaar geleden voor de booq Personeelsplanner met vingerscan. “Met booq is dat allemaal goed geregeld en ook de koppeling met Nmbrs is ideaal. Het controleren en accorderen van de uren scheelt mij heel veel tijd, omdat alles automatisch gelogd wordt en overzichtelijk is weergegeven.”

Sturen op resultaat

Marieke vult aan: “Dankzij de koppeling tussen de booq Personeelsplanner en de kassa kunnen we ook echt sturen op resultaat. Het heeft ook voor een belangrijk stuk bewustwording gezorgd. Hoeveel mensen heb je bijvoorbeeld nodig in de winkel? Wat is de omzet? Waarom was de omzet vorige week beter? Hebben we iets anders gedaan? En wat dan? Kunnen we slimmer werken? Is er meer behoefte aan een bepaald soort producten? Alle benodigde info om te optimaliseren halen we uit de systemen.”