De Beren, franchise Nederland

42 restaurants plus 21 bezorglocaties and counting. Franchise horecaketen De Beren is flink aan het groeien. “We willen dat heel Nederland ons kent en bij ons komt genieten van onze befaamde spareribs, malse kipsaté, stevige burgers en al het andere lekkers”, vertelt Wouter Langhorst, IT-Manager De Beren.

Beregoed sinds 1984

“Goede, verse producten gebruiken en gasten benaderen alsof ze je eigen vrienden zijn. Dat is wat De Beren uniek maakt”, vertelt Wouter. Als IT-Manager faciliteert hij dagelijks de groei van de organisatie. Zelf begon hij ruim 13 jaar geleden als afwasser bij De Beren in Dordrecht.

“Bedienen, gasten ontvangen, achter de bar en in de keuken staan: ik vond alles interessant. Nóg interessanter dan mijn IT-studies”, vervolgt hij lachend. Hij werd de jongste chef-kok van De Beren ooit en kreeg de verantwoordelijkheid om als keukenmanager nieuwe vestigingen door heel Nederland te openen. De kennis uit de praktijk komt nog steeds uitstekend van pas in zijn huidige functie als IT-Manager. “Ik ken de processen op de werkvloer en spreek ook de taal van de techneuten. Dat maakt het schakelen makkelijker.”

Landelijke dekking

“We streven naar een landelijke dekking met De Beren. Vorig jaar zijn er vijf nieuwe vestigingen geopend en voor dit jaar staan er in ieder geval al acht in de planning, maar ik verwacht dat dit nog verder gaat oplopen. We zoeken naar ondernemers waarmee we echt een toekomst kunnen opbouwen. Mensen die bij ons passen en die veel kennis hebben van de lokale markt.

De kandidaat-franchisenemers krijgen een intensieve training. Ze komen stagelopen zodat ze alles kunnen leren kennen, én zodat beide partijen ondervinden of de samenwerking inderdaad past. Het voordeel van deze franchiseconstructie is dat we vanuit het hoofdkantoor van alles faciliteren om de ondernemer te ontzorgen. Door ze de tools te geven om zaken op efficiënte wijze te regelen, kunnen zij zich beter focussen op tevreden medewerkers en enthousiaste gasten.”

Commercieel plannen

“Eén van de fronten waarop veel winst te behalen viel, was het inplannen van personeel. We hebben daarom meerdere personeelsplanningspakketten tegen het licht gehouden om de beste te selecteren. Voor ons was dat de booq Personeelsplanner.

Ten eerste omdat het heel gebruiksvriendelijk is. Je kunt er intuïtief je weg in vinden. Ten tweede omdat
er goede support geleverd wordt. We groeien snel en iedere nieuwe locatie gaat direct met de booq Personeelplanner werken. Dan heb je dus op korte termijn een goede training nodig, en dat lukt altijd. En ten derde omdat er binnen het platform veel mogelijkheden zijn om commercieel bewust te roosteren. Want eenvoudig een rooster maken is één ding. Maar een goed rooster iets heel anders!”

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met je personeelsplanning, zodat je net als De Beren efficiënter kan werken en commercieel kan roosteren op multi-filiaalniveau? Neem vrijblijvend contact met ons op!