Personeelsplanning en urenregistratie voor bakkers

Bakkerij | Brood | Taart | Patisserie | Fabriek | Winkel | Bedrijf

Een goede planning is broodnodig in de bakkerswereld. Het stroomlijnen van je bedrijfsvoering betekent vaak een kwestie van véél ballen in de lucht houden. Bovendien heb je te maken met een strikte regelgeving wat een grote impact heeft op het bijhouden en verwerken van de tijdregistratie. Hulp van de juiste tools is essentieel, personeelskosten zijn een belangrijke kostenpost. Met de personeelsplanning en urenregistratie van booq zorg je ervoor dat er op een efficiënte manier kan worden samengewerkt, houd je overzicht, bespaar je tijd en verhoog je het rendement.

Strakke personeelsplanning

In de bakkersbranche heb je met uitstek te maken met wisselende diensten (ploegen), parttime en fulltime medewerkers, plus oproepkrachten. De basis van booq Personeelsplanner is eenvoudig: met een handig drag- & dropsysteem verplaats je de gewenste medewerker naar de juiste plekken in roostertemplates.

Slimme data (en de kassakoppeling) helpt je met plannen. Meerdere vestigingen beheer je probleemloos. Vooraf gestelde budgetten, productieaantallen, events (feestdagen) en competenties helpen je om beter in te schatten hoeveel personeel je nodig hebt. Dat is goed voor de productiviteit, kostenbeheersing én voor de klanttevredenheid.

Eenvoudige urenregistratie

Werktijden van winkelmedewerkers, broodbakkers en bezorgers registreer je snel met de NOA, het inkloksysteem. Hiermee klokken je medewerkers zelf in en uit op basis van een pasje, tag en zelfs persoonlijke bankpas of OV-chipkaart. Wel persoonlijk, maar niet privacygevoelig. Geen gedoe meer met urenbriefjes én medewerkers kunnen niet voor elkaar inchecken.

Door het online controleren van de begin- en eindtijden van al je medewerkers in de webversie of booq Personeelsplanner-app, houd je overzicht over overuren, ATV en tijd-voor-tijd. Zo is je urenregistratie altijd op orde!

Wetgeving en loonadministratie

De bakkerij-cao is complex, met veel tijdvensters en verschillende toeslagen voor onregelmatige werktijden. Met alle correcte instellingen van de booq Personeelsplanner behoort het zorgen maken om wet- en regelgeving tot het verleden. De uren worden daarna automatisch volgens afrondingsregels verwerkt.

Door de integratie met onze urenregistratie zie je real-time het verschil tussen geplande en geregistreerde tijden. Bovendien stuur je de goedgekeurde uren eenvoudig door voor verloning, dankzij de koppeling van de loonadministratie.

 

 

Deze bakkerijen gingen je voor:

Bas Gommans – Gommans De Echte Bakker

“De booq Personeelsplanner bespaart me wekelijks veel tijd. Ik heb realtime inzicht in het personeelscijfer, mijn personeel is altijd op de hoogte van het rooster, via de app kunnen ze vrije dagen aanvragen én reageren op open diensten: ik zou niet meer zonder kunnen!

 

Patrick van Holsteijn - Stadsbakkerij de Diamanten Ring

“We hebben andere software bekeken, maar daar miste het in- en uitkloksysteem. En dát vonden we juist prettig. Nu willen we nooit meer terug. We bevelen het andere bedrijven aan. Het werkt super. Ook de medewerkers zijn enthousiast. Pushberichten via de app bij belangrijke roosterwijzigingen, goedkeuring van vrije dagen, heel handig.”

 

Marieke Mijnen - Bakkerij Nollen

"Dankzij de booq Personeelsplanner kunnen we echt sturen op resultaat. Het heeft ook voor een belangrijk stuk bewustwording gezorgd. Hoeveel mensen heb je bijvoorbeeld nodig in de winkel? Wat is de omzet? Waarom was de omzet vorige week beter? Hebben we iets anders gedaan? En wat dan? Kunnen we slimmer werken? Alle benodigde info om te optimaliseren halen we uit de systemen.”

 

Ervaren waarom dit dé personeelsplanner voor bakkers is?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvende demo.

.

Bedrijfsnaam*
Contactpersoon*
Vestigingsplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*

.