Oktober - het nieuwe inloggen

Door Laura

Allereerst introduceren wij, voor de 'early adapters' onder ons, graag het Early Birds programma. Daarnaast vertellen wij over het nieuwe inloggen en de nieuwe manier om toekomstige medewerkers uit te nodigen voor booq Personeelsplanner. Ook introduceren wij 'Mijn Saldi', het nieuwe saldo-overzicht voor medewerkers. Verder meer over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en wat deze voor jouw organisatie betekent, ook nodigen we je van harte uit voor nieuwe cursussen in Wateringen en Hengelo.

 

Het nieuwe inloggen

Misschien heb je hem al gezien, ons inlogscherm is in een fris nieuw jasje gestoken. Maar dat is niet de enige verandering. Het uitnodigen van nieuwe medewerkers is veel eenvoudiger en sneller geworden!

Je kan je nieuwe medewerkers nu een uitnodiging mailen waarmee ze direct kunnen inloggen in het systeem. Hij of zij hoeft niet meer zelf naar de website om zich te registreren. De medewerker maakt nu via de uitnodiging zelf een account aan met zijn of haar e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord en heeft daarna direct toegang tot booq Personeelsplanner. Jij hoeft dus niets meer te koppelen!

Wij begrijpen dit nieuwe inloggen van invloed is op het onboardingproces van nieuwe medewerkers. Daarom zullen wij de feature in week 44 activeren, zodat er tijd is om dit nieuwe proces in de werkwijze op te nemen. Klik
hier voor de handleiding medewerkers uitnodigen.

 

Mijn Saldi

Voor medewerkers is een nieuwe pagina beschikbaar: Mijn Saldi. Om op deze pagina te komen is een nieuw icoontje toegevoegd aan het hoofdmenu, deze zie je hiernaast. Op de Mijn Saldi pagina kunnen medewerkers hun verlofoverzicht inzien. Ze zien hier achtereenvolgens:
•    Het huidige saldo
•    De verwachte opbouw
•    De verwachte opname
•    Het saldo eind 2019

Door middel van deze pagina weten jouw medewerkers precies over hoeveel uur zij aan het einde van het jaar beschikken, aan de hand van hun huidige contract en het tot op heden (geplande) verlof.

Om gebruik te maken van deze pagina, dien je wel over te zijn op het nieuwe Urenoverzicht. Neem hiervoor contact op met ons
supportteam.

 

Wat verandert de Wet Arbeidsmarkt in Balans voor jou?

Werkt u veel met oproepkrachten? De Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) schrijft onder andere voor dat vanaf 1 januari 2020 oproepkrachten met een nulurencontract of een min/maxcontract minstens vier dagen van te voren opgeroepen dienen te worden. Gebeurt dat niet, dan heeft hij of zij het recht om de dienst te weigeren. Lees meer over de gevolgen van WAB voor jouw bedrijf.


Heb je vragen over het nieuwe inloggen, Mijn Saldi of de Wet Arbeidsmarkt in Balans?