November: overgang wintertijd

Door Jan Maarten

Aankomend weekend gaat de wintertijd weer in. Voor veel mensen betekent dat een lekker uurtje extra slaap, maar voor sommigen natuurlijk een extra uur nachtwerk. Hoe jij je extra uur ook invult, onze personeelsplanner zorgt ervoor dat de urenregistratie goed geregeld is. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte. 

 

Overgang naar wintertijd

Als de klok een uur terug gaat, komt het tijdstip tussen 02.00 en 03.00 twee keer voor. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld op zaterdag 27 oktober van 23.00 tot 05.00 staat gepland, dan werkt deze persoon geen zes maar zeven uur. Dit extra uur wordt dan automatisch toegevoegd aan het urenoverzicht.

Het kan ook voorkomen dat iemand inklokt op zaterdag 20.00 en weer uitklokt om 02.30. In dit geval herkent booq Personeelsplanner aan de hand van de kloktijd of de medewerker in wintertijd of zomertijd uitgeklokt heeft. Als de persoon in de zomertijd uitgeklokt heeft, wordt dit automatisch gecompenseerd met een uur extra pauze. Dit omdat het tijdstip tussen 02.00 en 03.00 niet twee keer voorkomt in de dienst.

De totale gewerkte uren bij kloktijden van zaterdag op zondag worden automatisch aangepast.

Mocht je handmatige kloktijden toevoegen, dan kun je de eventuele compensatie handmatig doen middels een uur pauze.

 

Verlofopbouw naar default

Het is nu mogelijk om een afwijkende vakantie-opbouw factor gemakkelijk te herstellen naar de standaard factor. Deze standaard factor is verbonden aan de contractsoort die staat ingesteld voor de medewerker.

Scherm booq Personeelsplanner verlofopbouw

 

Praktijkgerichte cursussen in Hengelo

Wil jij de booq Personeelsplanner nóg beter gebruiken? Op ons kantoor in Hengelo vinden binnenkort basis- én verdiepingscursussen plaats, zodat jij er zeker van bent dat je alle functies kent die jouw werk zoveel makkelijker maken.

Elke cursus beslaat één dagdeel (10:00 tot 13:00 uur) en wordt afgesloten met een heerlijke lunch. De eerstvolgende basiscursus is op woensdag 14 november en de eerstvolgende verdiepingscursus woensdag 21 november. Je bent van harte welkom!

1. Basiscursus woensdag 14 november
Tijdens deze training voor beginnende gebruikers komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Personeelsdossier
  • Planning
  • Urenregistratie
  • Management
     

2. Verdiepingscursus woensdag 21 november
Tijdens deze training voor de meer ervaren gebruikers komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Economisch plannen
  • Forecasts (budgetten en omzet)
  • Tijdregistratie en loonadministratie
  • Tips & tricks voor de diverse onderdelen van de booq Personeelsplanner

Deelname aan een cursus kost 95 euro per persoon. Om de kwaliteit te waarborgen, hanteren we een maximum van 8 deelnemers per cursus.

Wil je je inschrijven voor één van onze cursussen of heb je een vraag over de wintertijd? Stuur een e-mail naar personeelsplanner@eijsink.nl en wij nemen graag contact met je op.