November: overgang wintertijd

Door Jan Maarten

Aankomend weekend gaat de wintertijd weer in. Voor veel mensen betekent dat een lekker uurtje extra slaap, maar voor sommigen natuurlijk een extra uur nachtwerk. Hoe jij je extra uur ook invult, onze personeelsplanner zorgt ervoor dat de urenregistratie goed geregeld is. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte. 

 

Overgang naar wintertijd

Als de klok een uur terug gaat, komt het tijdstip tussen 02.00 en 03.00 twee keer voor. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld op zaterdag 27 oktober van 23.00 tot 05.00 staat gepland, dan werkt deze persoon geen zes maar zeven uur. Dit extra uur wordt dan automatisch toegevoegd aan het urenoverzicht.

Het kan ook voorkomen dat iemand inklokt op zaterdag 20.00 en weer uitklokt om 02.30. In dit geval herkent booq Personeelsplanner aan de hand van de kloktijd of de medewerker in wintertijd of zomertijd uitgeklokt heeft. Als de persoon in de zomertijd uitgeklokt heeft, wordt dit automatisch gecompenseerd met een uur extra pauze. Dit omdat het tijdstip tussen 02.00 en 03.00 niet twee keer voorkomt in de dienst.

De totale gewerkte uren bij kloktijden van zaterdag op zondag worden automatisch aangepast.

Mocht je handmatige kloktijden toevoegen, dan kun je de eventuele compensatie handmatig doen middels een uur pauze.

 

Verlofopbouw naar default

Het is nu mogelijk om een afwijkende vakantie-opbouw factor gemakkelijk te herstellen naar de standaard factor. Deze standaard factor is verbonden aan de contractsoort die staat ingesteld voor de medewerker.

Scherm booq Personeelsplanner verlofopbouw