Mei: inroosteren in een nieuw jasje

Door Jan Maarten

De afgelopen maand hebben we hard gewerkt om de booq Personeelsplanner te verbeteren. In deze mail kan je lezen over verbeteringen in het inroosterscherm, een nieuw contractentabblad in de stamgegevens en over hoe proeftijd nu flexibel kan worden ingevoerd. Ook is er een instructievideo gemaakt om je te helpen bij de loonadministratie. 

 

Wat is er nieuw?

Inroosteren in een nieuw jasje

Er komt iets bijzonders aan… *tromgeroffel* Vanaf dinsdag 4 juni heeft het inroosterscherm een nóg fijnere, frisse opmaak om een beter overzicht te creëren op medewerkersniveau! Medewerkersroosters lijnen qua dagen in het nieuwe overzicht bijvoorbeeld uit met het afdelingsrooster. De dagen staan dan recht onder elkaar.

 

Extra overzichtelijk
Wanneer je met je muis hoovert over een dikgedrukte beschikbaarheid of onbeschikbaarheid zie je de opmerking die de medewerker heeft toegevoegd.

Rechts bovenin beeld vind je de inmiddels bekende groene icoontjes. Het rechtericoontje is de legenda die je uitleg geeft over de kleuren in het inroosterscherm.

 

Binnenkort beschikbaar

Deze nieuwe opmaak is de basis voor nieuwe functionaliteiten die ook binnenkort uitgerold zullen worden in het roosterscherm. Je kunt de komende tijd onder meer het volgende van ons verwachten:

  • Lege afdelingen kunnen straks worden verborgen om zo een beter overzicht te creëren.
  • Wijzigingen in de roosters kunnen makkelijker doorgevoerd gaan worden naar toekomstige en standaard roosters.
  • De mogelijkheid om medewerkers te filteren op labels wordt uitgebreid. Zo kan je eenvoudig een overzicht krijgen over alle bhv'ers die je in dienst hebt. Wil je meer weten over deze labels, klik dan hier om naar de kennisbank te gaan.
  • Er komt een eenvoudige manier om medewerkers te filteren op contractsoort.
  • Er komt een mogelijkheid om extra diensten toe te voegen in roosters die al uitgerold zijn.

 

 

 

 

 

 


Stamgegevens

Contract

Om het extra makkelijk te maken om een contract van een medewerker in te zien zal het contract van de medewerker een los tabblad komen te staan in plaats van in de stamgegevens. De permissies blijven ongewijzigd. Beheerders zonder 'Salaris gegevens tonen' zien de inhoud van het contract onder het nieuwe 'Contract' tabblad niet.Proeftijd

Vanaf komende maand is het ook mogelijk om flexibel een proeftijd op te stellen voor een medewerker in zijn of haar stamgegevens. Hierbij kun je verschillende proeftijd lengtes instellen. Je krijgt een maand van tevoren een reminder op de startpagina dat de proeftijd verloopt.

Vragen? Neem contact met ons op via personeelsplanner@eijsink.nl.