Maart: bulkwijzigingen en meer

Door Arjan

In deze product update van maart:

• Nieuwe data trainingen • Uitgebreid urenoverzicht • App Calendar Sync
• Bulkwijzigen • Verlofoverzicht • En meer


Nieuwe data basis- en verdiepingstrainingen

Heb je het gevoel dat je meer uit je personeelsplanning kunt halen? Of heb je een (nieuwe) medewerker die ook met het systeem moet leren werken? Klok bij ons in! Onze consultants organiseren weer nieuwe online basis- en verdiepingstrainingen. Live, interactief en met genoeg ruimte om vragen te stellen. Klik op de training om je in te schrijven.Deelname aan een digitale training kost €45 per persoon excl. BTW. Om de kwaliteit te waarborgen, hanteren we een maximum van 20 deelnemers per training.

 

Nieuw: urenoverzicht voor medewerkers

‘Onder ‘Mijn Saldi’ kunnen medewerkers vanaf 17 maart inzage krijgen in een volledig overzicht waarbij alle uren, berekeningen en toeslagen te zien zijn. Deze feature staat dus nog niet direct live voor medewerkers.

Actie vereist voor beheerders: je kunt zelf bepalen welke onderdelen je medewerkers te zien krijgen. Je kunt dit instellen via de browserversie. Ga via ‘Instellingen’ (rechtsboven) naar ‘Medewerkersbeheer’ en dan naar ‘Urenoverzicht’. In dit overzicht kun je zelf onderdelen aan- en uitzetten. Let op: je dient hier wel de permissie ‘Systeembeheerder’ voor te hebben.

 

Later volgt een mail die deze feature uitvoerig toelicht.


Nieuw: booq Personeelsplanner App Calendar Sync

Zoals in de Product Update - Medewerkers editie al besproken is, is het nu mogelijk externe agenda's aan de booq Personeelsplanner app te koppelen. Je kan nu agenda items uit onder meer Google Calendar, iCloud, Outlook en Yahoo Mail in je booq Personeelsplanner rooster tonen. Medewerkers kunnen zo ten allen tijde rekening houden met feestdagen en afspraken terwijl zij hun (on)beschikbaarheid of verlof doorgeven!

Wil je je medewerkers het goede nieuws melden? Plaats de volgende GIF op je 'Startscherm' door de volgende code bij 'Nieuwsbrieven' in het tekstveld te plakken: https://www.booq-personeelsplanner.nl/upload/images/Calender-Sync.gif

Werkt de app naar behoren? Schroom dan niet een positieve review achter te laten. Dit helpt ons enorm!
 

 

Nieuw: Bulkwijzingen bij inroosteren

Onder de inroosterpagina zie je de vernieuwde ‘bulkacties’ feature. Hiermee kun je naar de diensten zoeken die je wilt wijzigen.

Je kan met deze feature bulkwijzingen doorvoeren op roosters zoals het wijzigen (datum, tijdstip, medewerker) van diensten of meerdere diensten gemakkelijk aanmaken of verwijderen.
 
Houd rekening met de volgende eigenschappen van deze functionaliteit:

  • Wijzigingen die je doorvoert via bulk kunnen niet worden teruggedraaid;
  • Je kan maximaal 300 diensten wijzigen per actie;
  • Dienstmarkeringen worden niet gewijzigd;
  • Er worden geen notificaties gestuurd over bulkwijzigingen;
  • Je kan geen bulkwijzigingen doorvoeren vanuit toplevel;
  • Online/offline wordt niet gewijzigd. Tip: als je gepubliceerde weken niet wil wijzigen kun je de periode aanpassen.


Nieuw: aanpassingen in de verlofoverzichten Jaarsaldo en Wettelijk Bovenwettelijk

Permissies in verlofoverzichten
De permissies die voor het behandelen van verlofaanvragen gelden, werken nu ook door in de verlofoverzichten. Voor verlof hebben we twee overzichten: jaarsaldo en wettelijk bovenwettelijk. Deze overzichten kunnen alleen managers met de permissie 'verlof behandelen' inzien.

Als een manager volgens die permissies alleen voor afdeling A het verlof mag accorderen, dan mag hij in de verlofoverzichten (jaarsaldi en wettelijk bovenwettelijk) ook alleen de medewerkers zien die werkzaam zijn in afdeling A.

 

 

 

Afdelingsfilter in verlofoverzichten
De verlofoverzichten zijn ook verrijkt met een afdelingsfilter. Als je op het filter-icoon klikt kun je de afdelingen selecteren die je in beeld wil nemen.

Heb je een afdeling aangevinkt dan staat deze vermeld op de pagina en kun je dit filter ook gemakkelijk weer uitzetten door op het kruisje te klikken.

Tip: heb je nog niet de beschikking over ‘Jaarsaldo’ of ‘Wettelijk Bovenwettelijk’ en wil je er wel mee werken? Stuur dan een mail naar personeelsplanner@eijsink.nl.

 

 

 Klantcase: Backus aan de Grens

Bij supermarkt Backus aan de (Duitse) Grens, ging er steeds meer tijd zitten in de personeelsplanning en verloning. Een groeiende zaak betekent immers vaak ook een groeiend team. De koppeling tussen Loket.nl en booq personeelsplanner was de perfecte oplossing. Manager Sandra: “Het maakt mijn leven een stuk makkelijker”. Lees meer.

 

Vragen over de nieuwe features? Ons team beantwoord ze graag.