Januari: update kloktijden

Door Laura

De eerste updates van 2019 hebben al plaatsgevonden. Hierin zijn onder andere nieuwe layouts doorgevoerd, is er hard gewerkt aan de kloktijdenupdate en de nieuwe cursusdata zijn bekend.

 

Wat is er nieuw?
 

Update kloktijden
Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de kloktijden en het accorderen van de uren. We hebben ervoor gezorgd dat kloktijden verwerken en uren registreren naast elkaar plaatsvindt. Dit is vooral interessant wanneer medewerkers op 1 dag op meerdere diensten kunnen hebben. Via deze update hebben we een aantal regels toegevoegd aan de booq Personeelsplanner. 
 

De regels op een rij:

  • Als een medewerker inklokt en maximaal binnen 16 uur weer uitklokt, worden deze twee klokmomenten aan elkaar gekoppeld.
  • Als uren geregistreerd worden via de actie ‘Kloktijden bevestigen’, zijn de kloktijden meteen verwerkt en verschijnen deze niet meer in het filter ‘nog te accorderen uren’.
  • In het geval dat je kloktijden niet bevestigt maar handmatig uren toevoegt, wordt een klokmoment alleen verwerkt als de begintijd en de eindtijd maximaal een uur afwijken van de uren die geregistreerd worden.
  • Heeft iemand meerdere diensten op een dag, dan komen de nog niet verwerkte kloktijden naar voren in de 'nog te accorderen uren'.
     

Kloktijden die door het systeem als verwerkt worden beschouwd, zijn voortaan te herkennen aan onderstaand vinkje: