Gratis Horecava-consult, vingerscans DPIA, informatielijnen en API, voorbereidingen feestdagen en meer

Door Emile

Allereerst, vers van de pers: de DPIA (Data Protection Impact Assessment) is verplicht geworden voor vingerscans. Verder hebben we de nieuwe koppeling met booq Tafelreservering en willen we je voorbereiden op de planning tijdens de feestdagen. Tot slot kondigen we de WAB Special aan en kun je je aanmelden voor een gratis consult tijdens de Horecava. Veel leesplezier!

 

DPIA: bedrijven verplicht risico’s vingerscans te onderzoeken

Afgelopen woensdag 27 november heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de definitieve DPIA-lijst bekendgemaakt. Op deze lijst staan alle verwerkingen van persoonsgegevens waarvoor een Data Protection Impact Assessment (DPIA) nodig is. Het gebruik van vingerscans is toegevoegd aan deze lijst. Dit betekent dat, wanneer er gebruik wordt gemaakt van de vingerscan via de tijdregistratieklok, je een DPIA moet maken.

Bijgaand vind je alle benodigde informatie voor deze DPIA. Hierin is ook alle relevante wetgeving opgenomen. 

 

Koppeling booq Tafelreservering

Nieuw! Vanaf nu is het mogelijk om de onze gebruiksvriendelijke software booq Tafelreservering rechtstreeks te koppelen met de booq Personeelsplanner voor actueel inzicht in je reserveringen! De koppeling laat via de uitgebreide functionaliteit ‘Dagmaster’ zien hoeveel gasten per uur en op welk tijdstip hebben gereserveerd, zodat je de planning hierop kunt aanpassen. De koppeling actualiseert het aantal gereserveerde gasten elk uur. Nog meer accurate informatie voor de meest optimale planning! Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten? Neem contact op met één van onze consultants.
 
Wil je andere data als informatielijn inzichtelijk hebben, zoals het aantal geboekte kamers in je hotel of het aantal verkochte tickets in je museum? Dan kan je óók deze data middels onze API beschikbaar stellen in het inroosterscherm. Zo heb je altijd inzicht in de actuele stand van zaken!

 

Ben je al klaar voor de feestdagen?

De feestdagen staan weer voor de deur. Voor sommigen betekent dit dat ze de zaak sluiten, maar voor de meeste van onze klanten betekenen de feestdagen juist topdrukte! Hoe je deze periode ook tegemoet gaat, het is altijd van belang na te gaan hoe de volgende zaken geregeld zijn.

Want heb je voor de feestdagen diensten ingepland? Check de feestdagentoeslag en houd daarbij ook de Onregelmatigheidstoeslag (ORT) in de gaten. In het systeem staat aangegeven hoe je hier nu mee omgaat.  Ga naar de Kennisbank en zoek in de zoekbalk op feestdag om de artikelen over het instellen ervan te lezen. Al werkzaam met het nieuwe urenoverzicht en wil je checken of alles goed is ingesteld? Neem dan contact op met je consultant!

 

Aankondiging WAB Special

Vanaf 1 januari 2020 gaat de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Werk je veel met oproepkrachten? De WAB schrijft onder andere voor dat oproepkrachten een minimale tijd van tevoren opgeroepen dienen te worden.

Gebeurt dat niet, dan heeft hij of zij het recht om de dienst te weigeren. Daarnaast ben je als werkgever verplicht om uit te betalen wanneer een ingeplande dienst kort van tevoren gecancelled wordt. Standaard is dit vier dagen, maar in de nieuwe horeca-cao die per 1 januari 2020 van kracht lijkt te gaan, wordt deze termijn teruggebracht naar 24 uur. Je kunt via
hier meer informatie over de WAB lezen. 

Volgende maand verschijnt de WAB Special. Hierin zal je alles te weten komen over wat de wet nu precies inhoudt en waar je op moet letten. Daarnaast zullen we vertellen hoe je middels het systeem belangrijke wijzigingen doorvoert.

 

Haal meer uit de Personeelsplanner dankzij een gratis Horecava-consult

Maandag 13 tot en met donderdag 16 januari is het weer tijd voor het grootste Horeca-event van Nederland: de Horecava! Speciaal voor jou staat ons team van planningexperts klaar bij de Personeelsplanner Consult Corner (standnummer 01.341, hal 1). We kijken graag met je mee hoe je jouw systeem nog beter in kunt richten en beantwoorden al je vragen, zodat je nóg meer profijt van de planner hebt. Ook laten we je graag meer zien van de ontwikkelingen die voor 2020 gepland staan!

Meld je aan voor de Personeelsplanner Consult Corner
Kom je langs tijdens de Horecava? Mooi! We willen je vragen je hieronder aan te melden. Heb je nog geen toegangskaarten voor de Horecava? Wij nodigen je graag uit en verstrekken je gratis (maximaal 2) kaarten. Klik hieronder voor de dag dat je langs wil komen, meld je aan en geef bij de opmerkingen door of je entreekaarten wil ontvangen. Wij regelen dan de rest!

Aanmelden Horecava-consult maandag 13 januari

Aanmelden Horecava-consult dinsdag 14 januari

Aanmelden Horecava-consult woensdag 15 januari

Aanmelden Horecava-consult donderdag 16 januari

 

Wij hopen je tijdens de Horecava te zien. Heb je vragen?