Europees Hof verplicht bedrijven tot registreren uren

Door Arjan

In Europa draait de economie op volle kracht. Dit resulteert in bedrijven die steeds groter worden en waarbij het aantal medewerkers toeneemt. Is de bedrijfscultuur en sfeer aangenaam in orde, dan kan het zo zijn dat medewerkers het niet erg vinden om af en toe een uurtje langer door te werken. Hierdoor wordt het wel lastig om overzicht te houden. Wie heeft nou precies wanneer en tot hoe laat gewerkt?

Dat het belangrijk is om alle gewerkte uren altijd goed te registreren, kwam laatst ter sprake na een geschil tussen de Deutsche Bank en zijn tak in Spanje. Volgens het hoofdkantoor was er niet genoeg bewijs om aan te tonen dat de Spaanse medewerkers overuren hadden gemaakt. Tot ongenoegen werd er niemand uitbetaald. De zaak kwam voor bij het Europese Hof van Justitie en die velde dat de bewijslast van overuren toch echt bij de werkgever ligt.

Als gevolg zijn nu alle EU-lidstaten opgedragen om een concrete nationale regeling op te zetten. Deze regeling moet ervoor zorgen dat alle bedrijven verplicht zijn om een objectief, toegankelijk en bovenal betrouwbaar systeem op te zetten. Dit betekent voor jou dat alle gewerkte uren van jouw medewerkers geregistreerd moeten worden.

Om onduidelijkheid over planningen en de registratie van gewerkte uren te voorkomen, helpt booq Personeelsplanner graag. Wij snappen heel goed dat tijd kostbaar is en tijd besteden aan urenregistratie niet altijd even leuk is. Met het gebruik van ons planningssysteem is de urenregistratie van werknemers zowel per afdeling als per vestiging overzichtelijk in beeld. Dit zorgt niet alleen voor rust en duidelijkheid voor de werkgever, maar ook voor je werknemers. Zij zien met het gebruik van de Personeelsplanner-app namelijk direct hoeveel uur er gewerkt is en nog gepland staat.

Meer weten? Neem contact met ons op via personeelsplanner@eijsink.nl.