December: toeslagenformulier

Door Jan Maarten

Helaas is Nederland opnieuw in lockdown. Desalniettemin zijn er een aantal features die ook in deze periode relevant zijn voor jou. In deze product update kondigen wij het nieuwe toeslagenformulier aan. Daarnaast is het nu mogelijk om naast gewerkte uren ook ziekte- en vakantieuren te registreren via de app. Binnenkort kun je via de app zelfs klokmomenten accorderen! Ook delen we een artikel over zelfroosteren en er zijn nieuwe data voor onze online basis- en verdiepingstraining.
 

Nu live: toeslagenformulier

Vanaf heden hebben beheerders overzicht én inzicht in de toeslagregels. Het is voor hen nu mogelijk deze regels zelf in te stellen en te beheren. Zowel feestdag- als onregelmatigheidstoeslagen kunnen gemakkelijk en snel per functie, afdeling of contract ingesteld worden. 

Middels het nieuwe formulier kunnen instellingen voor de toeslagregels opgeslagen worden zodat je er op een later moment opnieuw gebruik van kunt maken. Je kiest tevens zelf of je de toeslagen uitbetaald wilt hebben of uit wilt keren in de vorm van tijd-voor-tijd.

Het is mogelijk dat er al toeslagregels ingesteld staan in je systeem. Deze reeds ingestelde regels hoef je dan niet opnieuw via deze nieuwe formulieren in te geven. Wil je checken of dit (nog) klopt of heb je behoefte aan ondersteuning bij het invoeren van deze regels? Neem dan contact met ons op.

 

Feestdagentoeslagen

Al snel zitten we weer aan het kerstdiner of de oliebollen. Grote kans dat je dan even niet denkt aan het instellen van de toeslagen voor de feestdagen. Deze toeslagen kunnen geautomatiseerd worden ingesteld. Wil je (laten) checken of dit al correct in jouw systeem is ingesteld? Neem dan contact met ons op via personeelsplanner@eijsink.nl.


Nu live: ziekte- en vakantieuren registreren via de app

Vanaf nu kun je bepalen of medewerkers, wanneer zij bijvoorbeeld op een andere locatie werken, via de app gemakkelijk zelf hun uren registreren. Niet alleen gewerkte uren, maar ook ziekte- of vakantie-uren zijn nu door de medewerker zelf te registeren.

Ook pauzes, maaltijden, reiskosten en eventuele opmerkingen zijn toe te voegen. Beheerders hoeven de uren naderhand alleen maar te accorderen.

Deze gratis feature staat niet standaard ingeschakeld. Wanneer je van deze optie gebruik wil maken, neem dan contact met ons op.

 
 

Bijna klaar: diensten met kloktijden bevestigen en accorderen via de app

Voor de floormanager gaat booq Personeelplanner het leven gemakkelijker maken. Het is namelijk bijna mogelijk om geregistreerde uren of klokmomenten via de app aan te passen en te accorderen. Zo kunnen beheerders op elk gewenst moment met hun telefoon de uren of klokmomenten bevestigen, zowel per medewerker als in 1 keer per dag. 

Het toevoegen van uren bij geplande diensten (zonder klokmomenten) en een enkel (uit)klokmoment zullen na het afronden van het early birds programma gerealiseerd worden.

 

Zelfroosteren

Werknemers hechten steeds meer waarde aan hun autonomie. Ze vinden hun werk/privébalans belangrijker dan ooit en werken vaker voor meer dan één werkgever. Geen wonder dat zelfroosteren aan populariteit wint. Veel organisaties vinden het alleen nog lastig om de eerste stap te zetten. Waar begin je? Lees het hier.


Koppel je loonadministratie

Wil je nog meer tijd besparen en efficiënter werken? booq Personeelsplanner kan gekoppeld worden aan verschillende salarispakketten voor het verwerken van de loonadministratie. Hierdoor kunnen medewerkersgegevens en relevante uurcomponenten moeiteloos uitgewisseld worden. Zo heb je nooit dubbel werk en voorkom je fouten. Lees hier meer.

Vragen over de nieuwe features? Ons team beantwoord ze graag.