Augustus - een zomerse update

Door Jan Maarten

We praten je in deze blog bij over handige verbeteringen van functies in de planner, zodat je je hoofd koel kan houden deze zomer. Ook zijn we erg enthousiast over de nieuwe widget waarmee je praktijkcursussen kunt gaan reserveren én over onze nieuwe collega Emile. Verder vertellen we hoe de booq Personeelsplanner helpt bij de nieuwe EU-wetgeving. Lees snel verder!

 

Nieuwe functies

Nieuwe inrooster weergave functie
Via de knop ' Lege verbergen' kun je vanaf deze week de afdelingen zonder diensten in het weekrooster wegfilteren. Zo kijk je alleen naar de afdelingen die deze week belangrijk zijn.Mocht je in een weekrooster kijken zonder diensten en je hebt het filter 'Lege verbergen' aanstaan, dan knippert het filter. Zo weet je dat je deze kan uitschakelen.

Nieuwe permissie: 'Systeembeheer'
Steeds meer instellingen brengen wij in jouw eigen beheer via de instellingenpagina. Vanaf deze week wordt hiervoor een nieuwe permissie uitgerold: 'systeembeheer'. Met deze permissie krijgt een beheerder toegang tot de instellingenpagina. De personen die nu al toegang hebben en bij alle vestigingen mogen, zullen de permissie automatisch verkrijgen. Je hoeft hier niets voor te doen.

 

Europees Hof verplicht bedrijven tot registreren uren

Sinds dit jaar zijn alle bedrijven in de Europese Unie verplicht om een objectief, toegankelijk en bovenal betrouwbaar systeem op te zetten zodat onduidelijkheid over planningen en de registratie van gewerkte uren  voorkomen wordt.

Gelukkig werk jij al met de booq Personeelsplanner en hoef jij je hierover geen zorgen te maken. Ken je ondernemers die hier nog wel mee stoeien? Stuur dit artikel dan naar ze door.

 

Even voorstellen: Emile Nederhof

Steeds meer ondernemers ontdekken het gemak van onze online planningtool. Deze groei gaat zo hard dat we extra versterking in ons booq Personeelsplanner-team konden gebruiken. En deze fijne nieuwe collega werd Emile! Hij stelt zich graag voor.
"Hoi, mijn naam is Emile en ik woon in Amsterdam. Ik hou enorm van horeca en ben er de afgelopen zeventien jaar in werkzaam geweest. Met mijn ervaring denk ik dat de functie van consultant van booq Personeelsplanner goed bij me past en heb enorm veel zin om me in deze functie te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!"

 

Praktijkcursussen reserveren via onze nieuwe widget

Wil jij de booq Personeelsplanner nóg beter gebruiken? Op ons kantoor in Hengelo, Amsterdam en Wateringen vinden binnenkort basis- én verdiepingscursussen plaats, zodat jij er zeker van bent dat je alle functies kent die jouw werk zoveel makkelijker maken.

Elke cursus beslaat één dagdeel (10:00 tot 13:00 uur) en wordt afgesloten met een heerlijke lunch. Je bent van harte welkom!

Basiscursus op 11 september, 9 oktober en 13 november

Tijdens deze training voor beginnende gebruikers komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Personeelsdossier
  • Planning
  • Urenregistratie
  • Management

Verdiepingscursus op 18 september, 16 oktober en 20 november

Tijdens deze training voor de meer ervaren gebruikers komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Economisch plannen
  • Forecasts (budgetten en omzet)
  • Tijdregistratie en loonadministratie
  • Tips & tricks voor de diverse onderdelen van de booq Personeelsplanner

Deelname aan een cursus kost €85 euro per persoon. Om de kwaliteit te waarborgen, hanteren we een maximum van 8 deelnemers per cursus.


De cursussen kun je vanaf nu reserveren via ons eigen reserveringssysteem booq Tafelreservering. Met hulp van de online widget zie je een kalender met de cursusdata, en geef je het aantal personen en gegevens aan ons door. Klik hier om je aan te melden voor onze cursussen.