#1 horeca-issue: personeelstekort

Door Laura

Het huidige personeelstekort in de horeca is een bekend probleem. Steeds meer horecaondernemers denken na over hoe ze zich als werkgever kunnen onderscheiden. Medewerkers moeten zich aangetrokken voelen tot de onderneming, tot de openstaande vacature én het leuk vinden om voor je te blijven werken. Onze collega Laura Rijnsburger heeft met haar achtergrond als recruiter veel ervaring met het vinden van de juiste vakkrachten. En dus voorziet ze je graag van tips!

 

Videomarketing

“Een nieuwe trend is videomarketing bij vacatures. Laat in een korte video zien wie je als ondernemer bent, wat je te bieden hebt en nog leuker: met wie ga je werken? Laat jouw medewerkers aan het woord, dat schept alvast een band. En door het plaatsen van een video op je eigen website en natuurlijk op social media (voornamelijk YouTube, LinkedIn, Facebook en Instagram) krijg je al snel veel ‘online traffic’. Op social media wordt er veel onder video’s gereageerd, de video wordt gedeeld en geliked. Op deze manier komt jouw verhaal vanzelf bij andere mensen in het netwerk terecht en wordt het bereik van jouw video steeds groter. Hoe meer bereik je hebt, hoe groter de kans dat jouw droomsollicitant daar tussen zit!

Een onderdeel van het hierboven geschreven videomarketing, is vloggen. Vloggen houdt eigenlijk in: videobloggen. Om een leuk vervolg aan de eerste video te geven en om de ‘online traffic’ wel te behouden, kun je gaan vloggen: laat één van jouw medewerkers die dit leuk vindt maandelijks een vlog maken. Hierin laat je bijvoorbeeld zien hoe een avond verloopt, de highlights van het personeelsfeest, een korte demonstratie van de chef… Kortom: geef de volgers van je vlog een kijkje achter de schermen.”

Videomarketing: zo lok je gasten naar je horecazaak

 

Waardering

“Als je jouw horecatoppers hebt gevonden, wil je ze graag behouden. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent, waardering en betrokkenheid zijn voor een medewerker van groot belang. Dat kan al in heel kleine dingen zitten zoals een complimentje of gewoon eens vragen hoe het gaat, of waar je hen als werkgever bij kunt helpen. Maar ook het stimuleren van groei en ontwikkeling zorgt voor waardering in je team. Iedereen werkt graag aan zijn groei en ontwikkeling, ook in de horeca. Dit is een effectieve methode om medewerkers te binden én jezelf als werkgever te onderscheiden.  

Haal bijvoorbeeld ééns per kwartaal een gastspreker binnen die iets komt vertellen over gastvrijheid of over een bepaalde kooktechniek. Baristatrainingen of cocktailworkshops zijn ook interessant voor medewerkers. Of neem jouw medewerkers een dag mee naar één van je leveranciers, waar ze vervolgens een rondleiding en uitleg krijgen. De medewerker leert zo meer over je producten en draagt die kennis beter over op de gasten. En laat je je medewerkers inderdaad vloggen? Dan zullen je kijkers ook zeker zien dat jouw team betrokken is en zich gewaardeerd voelt!”

 

Flexibiliteit

“Naast een goed salaris, prettige arbeidsvoorwaarden en gezellige collega’s wordt flexibiliteit voor een medewerker steeds belangrijker. Voldoende werkuren én voldoende vrije dagen, in een overzichtelijk rooster: zo kunnen ze hun werk- én thuissituatie beter managen. Flexibiliteit in een bruisende branche zoals de horeca kan lastig zijn, maar er zijn zeker hulpmiddelen voor te vinden. Bijvoorbeeld slimme personeelsplanning, zoals onze booq Personeelsplanner.

In de app (beschikbaar voor Apple én Android) kunnen medewerkers op elk moment hun rooster inzien, beschikbaarheid doorgeven en gemakkelijk online reageren op open diensten. Is er een nieuwe dienst beschikbaar? Medewerkers ontvangen meteen een pushnotificatie, waardoor de planning sneller rond is.

De booq Personeelsplanner biedt zo transparantie voor de ondernemer en voor de medewerker. En omdat ze altijd en overal het online rooster in kunnen zien en zelf kunnen reageren, biedt dit ze vaak een prettig stukje extra controle en overzicht. Het werken met de Personeelsplanner kan voor een medewerker van toegevoegde waarde zijn om voor jou te kiezen als werkgever!”

Flexibiliteit voor je horecapersoneel

 

Wil je meer informatie over wat de booq Personeelsplanner voor jou als ondernemer kan betekenen? Vraag een gratis demo aan. Tot snel tijdens een demo bij jou op locatie, bij een workshop of in een nieuwe vlog!